Yeni Üyelik Şifremi Unuttum Üye GirişiBize Ulaşın Müşteri Hizmetleri (+90) 212 415 99 21     GSM (+90) 549 714 34 21 Sizi Arayalım Yardım Sepetiniz (0)
Ergin Çocuk Oyun Eğlence Ve Organizasyon
Ürün Ara

Airsoft Silah Türleri

Günümüzde ciddi oyuncular tarafından en yaygın olarak kullanılan Airsoft silahları AEG'lerdir. AEG'ler in dakikada atış hızı, pillerinin voltajına, şarj durumuna ve silahların kapasitesine göre değişebilir. Çoğu AEG'ler fabrika ayarlarından sonra kullanıcı tarafından değiştirilebilir. AEG'lerin fırlatma hızları ise silahlara, model ve kalitesine göre değişkenlik gösterebilir. Fırlatma hızları genellikle ‘'fps''(feet per second/fit, saniye)birimiyle ölçülür. Düşük kalitedeki AEG'le  100 ile 200 fps (30-60 metre saniye), orta kalite AEG'ler 200-280 fps (60-85 metre saniye) ve yüksek kalite AEG'ler 280 fps'den 450 fps'ye (85-140 metre saniye)kadar çıkabilir. Fakat, çoğunlukla batı ülkelerinde 500 fps'nin (150 m/s) üzerindeki silahlar, yasak veya ateşli silah ruhsatı gerektirmektedir.

                AEG'lerden farklı olarak airsoft silahlarda kullanılan bir diğer sistemin adı da springtir. Spring (kurmalı) silahlar, genellikle keskin nişancı tüfekleridir. Keskin nişancı tüfeklerinin  AEG'lerden farkı ise elektriksel veya gazlı çalışmamasıdır. Yaylı modeller her atıştan sonra tekrar kurulmalıdırlar. Yaygın modelleri tamamen plastikten meydana gelir ve etkili menzilleri ve fiyatları yüksektir, örneğin keskin nişancı tüfeklerinde bir adet hassas tetik fiyatı sadece 1000 TL civarındadır ve ekipmanları pahalıdır. Genellikle ülkemizde pek ilgi görmez. Kurmalı airsoft silahların atış kuvveti 100-550 fps arasında değişir.

                Başka bir sistem de gaz geri tepmeli airsoft silahlarıdır. "Green Gas" veya "Top Gas" ile çalışan, her atışta gerçek tüfeği taklit eder şekilde kurma kollarıyla hareket eden airsoft silahlarıdır. Genelde tabancalarda rağbet görürler. Günümüzde yavaş yavaş gazlı tüfekler de 100-280$ arasındaki fiyatları ile elektrikli silahlara rakip olmuşlardır. Elektriğe göre sesleri ve gecikmesiz ateş etmeleri avantaj sağlarken, hava sıcaklığı ile orantılı olarak atış güçlerinin değişmesi ve düşük şarjör kapasiteleri dezavantaj sağlamaktadır. Üstelik 2009 yılından itibaren gümrükten elektrik enerjisi ile çalışan AEG'ler namlularının turuncuya boyanmış olarak ithal edilme şartı ile teslim alınabilmeye başlamasına rağmen gaz ile çalışan tüfekler ithalat izni gerektirmektedirler.

                Airsoftlarda son olarak kullanılan bir diğer sistem de  ile çalışan airsoft silahlarıdır. Bunlar genellikle tabancaların bir nevi kopyalarıdır. Bazı modellerin şarjörlerinin içinde kendi gaz tankı varken, bazıları 340 gramlık  tüpleri kullanırlar (pistol oyuncakları).  oyuncakları çoğunluğu tabanca olmasına rağmen ünlü Airsoft tasarımcısı Tania Koba 2006 yılında  ile çalışan bir otomatik tüfek serisini satışa sunmuştur, şuan ki modeller  geri tepme özelliğinden dolayı gerçeğe en yakın modellerdir. Gazlı silahların bir dezavantajı ise kışın birçok sorun çıkartmasıdır. Bunun nedeni ise silahlarda kullanılan Green Gas ya da   tüplerin sağlıklı çalışma sıcaklığı oda sıcaklığı olmasıdır.Airsoft oyun silahı, Airsoft oyununda kullanılan gerçeğine oldukça benzeyen tüfek, tabanca vb. silahların genel adıdır.

SON EKLENEN DİĞER BLOGLAR

Airsoft Oynarken Uyulması Gereken 10 Temel Kural

Airsoft Oynarken Uyulması Gereken 10 Temel Kural

Oyuncular arasından her takım için birer kaptan ve yardımcı kaptan seçilmelidir. Kaptanlar aynı zamanda oyun boyunca hakemlik yapıp oyunu yönlendireceklerdir
20 Eylül 2017 Çarşamba
Airsoft Oynamak için Yaş Sınırı Var mı

Airsoft Oynamak için Yaş Sınırı Var mı

irsoft satışı yaparken profesyonel olarak 18 yaşın altındaki oyunculara kesinlikle satış yapmıyoruz ve satılmasını da önermiyoruz.
18 Eylül 2017 Pazartesi
Airsoft Nerelerde Oynanır

Airsoft Nerelerde Oynanır

Airsoft, bu oyun için özel olarak tasarlanmış poligonlarda yine aynı şekilde özel olarak tasarlanmış hedef tahtalarıyla oynanabilir.
15 Eylül 2017 Cuma
Airsoft Türkiye`de Yasal Mıdır

Airsoft Türkiye'de Yasal Mıdır

Airsoft silahların temel olarak ne olduğunu anlatarak bu konuya açıklık getirebiliriz.
06 Eylül 2017 Çarşamba
Play Home Güvenli Midir

Play Home Güvenli Midir

Play Home'da bizim için en önemli olan şey, çocuklarımızın ebeveynlerinden bağımsız bir şekilde oynarken hem bireyselliklerinin tadını çıkarması hem de güvenli bir ortamd
16 Ağustos 2017 Çarşamba
Ergin Oyun Eğlence Ve Organizasyon Hizmetleri
©2008,2024 erginoyun.com Ergin Oyun Eğlence Ve Organizasyon Hizmetleri Resmi Web Sitesidir.

İletişim Bilgileri

Yönetim Ofisi
Seyitnizam Mah. Mevlana Cd. No:92/1G KİPTAŞ Çarşı Zeytinburnu / İstanbul

Telefon : (+90) 212 415 99 21
Fax       : (+90) 212 415 99 21
Gsm      : (+90) 549 714 34 21
E-Posta : info@erginoyun.com
Web      : www.erginoyun.com

Numaranızı Yazın Sizi Arıyalım